чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

 

сми

 

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
   

  Разделы сайта

 

 

  Справка

 

  Черкасские новости

 
 

  Афиша Черкассы рекомендует

 
Создание сайтов, веб-дизайн, раскрутка
 МУЗЕИ  ::  ЧЕРКАССЫ

МУЗЕЙНАЯ КОМНАТА-РАБОЧИЙ КАБИНЕТ В. А. СИМОНЕНКО
Музейна кімната – робочий кабінет Василя Симоненка

Музейну кімнату було відкрито до дня народження В. А. Симоненка 8 січня 1998 року за рішенням Черкаської обласної державної адміністрації від 24.02.1997 р. як відділ обласного краєзнавчого музею.

Музей розміщено в приміщенні редакції газети „Черкаський край” (раніше „Черкаська правда”). В редакції цієї газети працював В. Симоненко з липня 1957 р. по березень 1960 р.

В музейній кімнаті „Робочий кабінет” В. А. Симоненка знаходяться фотографії, документи поета, листи, які він одержував і сам писав дописувачам, працюючи журналістом газети „Черкаська правда” у відділі листів. Фотографії, за винятком шести, зроблені І. Ф. Осадчим, колегою-фотографом. Їх тут налічується 16. На них поет зображений під час роботи один або з колегами.

В експозиції розміщені копії диплома про закінчення Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка в 1957р., автобіографії, квитка, що свідчить про членство В.Симоненка в спілці журналістів СРСР, профспілковий квиток, посвідчення журналіста газети „Молодь Черкащини”, посвідчення власного кореспондента газети „Робітнича газета”, рукопис одного з останніх творів з правками автора „Легенда про зайшлого чоловіка”, записник з робочими нотатками, уривок машинописного тексту казки „Цар Плаксій та Лоскотон”, заява про вступ до спілки письменників України та рекомендація П. Воронька. Тут же знаходяться диплом про присудження поету Лауреата республіканської премії ім. Миколи Островського, диплом Лауреата державної премії Української РСР ім. Т. Г. Шевченка.

Експонуються твори В. А. Симоненка. Це збірки „Тиша і Грім”, „Земне тяжіння”, „Лебеді материнства”, „Вино з троянд”, „Берег чекань” із серії „Библиотечка избранной поезии” Василь Симоненко російською мовою, казка „Цар Плаксій та Лоскотон”, збірник „Вінок Кобзареві”, де надрукований вірш В. Симоненка присвячений Т. Г. Шевченку.

Тут також зібрані спогади про поета: фотоальбом І. Ф. Осадчого „Три роки поруч”, спогад-розмова, записаний М. Сомом „З матір’ю на самоті”, І. Смолянський „Симоненкова любов”, П. Ротач „Грудочка любимої землі” (Василь Симоненко і Полтавщина), літературний портрет А. О. Ткаченко „Василь Симоненко”, „Сповнений любові та добра” екскурс у творчість черкаського періоду життя поета, упорядкований В. Гончаренком, Енциклопедія українознавства (сторінки, присвячені В. А. Симоненку, бібліографічні нариси), „Відкриваючи духовні острови” (лауреати обласної премії ім. Василя Симоненка), часопис „Кур’єр Кривбасу” № 7 (стаття І. Дробного „Син мужицький”).

У окремій вітрині розміщені твори, видані до 70-ї річниці з дня народження В. А. Симоненка: твори Василя Симоненка І і ІІ томи, спогади друзів і колег про В. Симоненка: „Життя, як спалах блискавки”, Г. Білоус „Провидці правди і свободи”, В. Пахаренко „Як він ішов”, О.
Лищенко „Від імені покоління”, Л. Шитова „Я воскрес, щоб із вами жити”, збірка „Журналісти Черкащини”, альманах „Холодний Яр”.

Також у музеї є особисті речі поета, передані його матір’ю – плащ, капелюх. Тут же знаходяться стіл, стілець, радіоприймач, настільна лампа, чорнильниця, ручка, друкарська машинка, якими користувався молодий журналіст В. Симоненко, шафа, де розміщені книги з особистої бібліотеки поета.









Фотогалерея г. Черкассы и Черкасской области >>>
 


 

  Полезные ссылки